maandag 4 t/m zaterdag 9 augustus 2025 (55ste editie)

Tourverslag Dinsdag

Dinsdag 6 augustus 2024
Dinsdagmorgen de eerste individuele wedstrijd van de 54ste Kleine Tour op de Laurentiusdijk in een zonovergoten Welberg. Na de tijdrit vertrekt de karavaan om half twaalf voor de etappe, door het dorp Welberg, op weg naar Wouw.
 
Onderweg zien we veel spandoeken en op diverse plaatsen staan toeschouwers met de waterpistolen in aanslag om een beetje verkoeling te brengen. Op de Plantagebaan zorgt een passerende trein voor een kort oponthoud. Verder langs een nieuwe route vanwege werkzaamheden in Wouwsche plantage en de Hel van de Pin. Over de Rietgoorsestraat en de Bergsedijk belanden we eerst in Nispen. Dan slingerend over onbekende mooie wegen naar Essen.

Hier nemen de wegkapiteins getooid met armband en spiegelei het verkeer regelen over. De karavaan wordt volgens Belgisch voorschrift ook in twee stukken opgedeeld vanwege het maximale aantal per groep wat toegestaan is.
 
De eerste rust is bij tennisclub Inter in Essen waar de Tour gastvrij wordt onthaald. Na drie kwartier gaat de karavaan weer op weg terug naar Nederland. Komen we weer door Nispen, maar nu een stuk wat al jaren in de route zit. Vervolgens langs Roosendaal , waar in het Hollewegje bij de spoorwegovergang gestopt moet worden voor een hele lange goederentrein.
 
Met permissie mogen de deelnemers van de Tour over de nog niet opengestelde Vroenhoutseweg fietsen om langs Kruisland naar Oud Gastel te gaan voor de tweede rust bij korfbalvereniging Juliana. Bij Gastels Veer is het een drukte van jewelste als de karavaan passeert.

Om vier uur klinkt het startsignaal voor het laatste etappedeel. Door het centrum van Oud Gastel weer terug richting Kruisland, waarbij de Miss vanaf het Marktplein de deelnemers mag aan moedigen. Dit doet ze op de brug bij Gastels Veer nog een keer, om daarna voor Kruisland weer in te voegen in de karavaan.in de Brugweg wordt even gestopt voor een welverdiende drinkpauze voor iedereen.
Wanneer de Tour aankomt bij de Nassaulaan lijkt het daar net zo druk als bij de bloemenhulde. Alle ouders willen natuurlijk aanwezig zijn bij de aansluitende prijsuitreiking op de Markt als de etappe klaar is.

Tags:

Gerelateerde berichten

Uitslag Loterij 2024

Uitslag van de Kleine Tour loterij 2024 Lotnummers: 15. 0081 14. 0935 13. 2358...

Uitslag Loterij 2023

Uitslag van de Kleine Tour loterij 2023 Lotnummers: 1. 7636 2. 6281 3. 3389...

Uitslag loterij 2022

Uitslag van de Kleine Tour loterij 2022 Lotnummers: 1. 0251 2. 7511 3. 2771...

Uitslag loterij 2021

Hier volgen de winnende loten van de Kleine Tour Loterij: 7101 3168 8900 8108...

Comments are currently closed.

Top